en

Faaliyet gösterdiğimiz bölgenin refahını artırmayı önemli bir hedef olarak benimsiyor, bu sürece dâhil ettiğimiz tüm paydaşlarımızla sosyal değer yaratıyoruz. Güçlü sorumluluk duygumuzla eğitim başta olmak üzere çevre, kültür ve spor alanlarında projeler üretiyor, toplumsal kalkınmaya destek veriyoruz. Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızı, SANKO Holding bünyesindeki Sani Konukoğlu Vakfı aracılığıyla yürütüyoruz. Eğitim, sağlık ve kültür alanlarında topluma yönelik çalışmalar yapmak ve ülkemize fayda sağlamak amacıyla 1989 yılında kurulan Sani Konukoğlu Vakfı; Grup çalışanlarından oluşan gönüllüleri maddi ve manevi açıdan sürekli destekliyor.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Kahramanmaraş- Narlı Fabrikamızda 105 ailenin, Adıyaman Fabrikamızda ise 128 ailenin konaklayabileceği prefabrik binalar ve konteyner kentler inşa ettik. Çocuklar için her iki lokasyonumuzda da internet erişimi olan kütüphane, park ve oyun salonları oluşturulurken, kadınlar için de ahşap boyama ve dikiş atölyeleri kuruldu. Deprem bölgesindeki çocuklara, uzman psikologlarca hazırlanan SosyalBen Vakfı atölyelerini ulaştırarak psikososyal destek sağlamayı ve çocuklardaki fiziksel ve sosyal beceri kaybını önlemeyi hedefleyen Beceri Geliştirme Merkezi’nin (BEGEM) kurulmasına destek verdik. Hatay ve Çimko Adıyaman konteyner kentte kurulan Çimko İcat Atölyelerinde 7-13 yaş aralığındaki çocukların problem çözmelerine, kendilerini ifade etmelerine, özgüven gelişimlerine ve birbirlerinden öğrenmelerine fırsat tanıyacak.

Yönetim Sistemlerimiz

Entegre Yönetim Sistemi Politikası

ÇİMKO; Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği, Enerji ve Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ve API Spec.Q1 Kalite Yönetim Sistemi ile EN 197-2 Uygunluk Değerlendirmesi ve API Spec. 10A Standard Şartlarını daima göz önünde tutarak gerçekleştirdiği tüm ürün ve hizmet faaliyetlerinde aşağıdaki şartları sağlamayı ve sürekli iyileştirmeyi hedefleyerek örnek firma olmayı taahhüt eder.

Müşteri memnuniyetini sağlamak.

Kalitede lider olmak

Entegre yönetim sistemlerinin şartlarına uymak, performansını ve etkinliğini sürekli iyileştirmek için bilgi ve kaynak sağlamak

Enerji kullanım alanlarımız için yapılan satın almalarda, yeni projeler ve tasarımlarda enerji verimliliği yüksek donanım ve sistemleri tercih etmek

Sürdürülebilir üretim felsefesi ile geçerliliği ispatlanmış güncel teknolojileri izlemek ve uygulamak böylece kaynakları en verimli ve en ekonomik şekilde kullanmak

Tesislerimizi, çevrenin korunması ve atıkların azaltılması ve / veya yeniden kullanılmasına yönelik olarak tasarlamak, çalıştırmak ve geliştirmek

Bilgi güvenliği çalışmalarını yürütmek için gerekli kaynakları ve eğitimleri sağlayarak, bilginin gizliliği, bütünlüğü ve erişilebilirliğinin korunması ile ilgili risk çalışmalarını gerçekleştirmek

Çalışanlarımız, müşterilerimiz, alt yüklenici-tedarikçilerimiz ve tüm ziyaretçilerimize sağlıklı ve güvenli bir işyeri sağlamak için risklerin her seviyede değerlendirildiği iş sağlığı ve güvenliği kültürünü benimsemek ve desteklemek

İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Enerji, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri ve üretim faaliyetlerimiz kapsamında uygulanabilir yasal mevzuatlara, ulusal / uluslararası standartlara ve sektöre özgü taahhütlere uymak

Faaliyetlerimiz

Narlı ve Adıyaman Fabrikalarımızda; Entegre Yönetim Sistemleri Politikamız çerçevesinde kurulu yönetim sistemleri;

  • ISO 9001:2015 (Kalite Yönetim Sistemi)
  • TS ISO 45001:2018 (İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi)
  • ISO 1400:2015 (Çevre Yönetim Sistemi)
  • ISO 50001:2018 (Enerji Yönetim Sistemi)
  • ISO 27001:2013 (Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi)

Entegre Yönetim Sistemleri, KÇK (Kalite Çevre Kurulu) tarafından ilgili yönetmeliklere ve standartlara göre her yıl denetlenmektedir.

Tüm çimento tipleri TSE Uygunluk ve CE Belgesine sahip, TS EN 197-1 standardının öngördüğü kalite standartlarında üretilmekte ve takip edilmektedir. ÇİMKO; ürün kalite politikası doğrultusunda, uluslararası standartlara uygun, yüksek güvenilirlikte ve müşteri memnuniyetini hedefleyen kalitede üretim yaparak, müşterilerin kullanımına sunmaktadır.

ÇİMKO Çevre Yönetim Sistemi etkin izleme ve kontrolü için, fabrikalarımızda Çevre Kanunu’nca yapılması gereken sürekli, periyodik ölçüm ve kontroller yapılmaktadır. Kritik çevre göstergeleri düzenli olarak raporlanmaktadır. Toz emisyonlarının minimum seviyede ve kontrol altında tutulması için; hammadde, katkı ve yakıt stoklarımızın tamamı kapalı alanlarda stoklanmaktadır.

Doğal kaynak ve fosil yakıt kullanımını azaltmak ve zararlı atıkların çevreye verdiği olumsuz etkilerinin en aza indirilmesini sağlamak amacıyla, Narlı, Adıyaman ve Bartın Fabrikalarımız için Atık Yakma Çevre İzin ve Lisans Belgesi alınmıştır. Bartın ve Narlı Fabrikalarımızda ise Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi lisansı alınarak atıkların daha yüksek miktarlarda ikame edilebilmesi amacıyla; hazırlama, depolama ve düzenli beslemeye olanak sağlayacak Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi (ATY) devreye alınmıştır.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

Çimko’da İş Sağlığı ve Güvenliği

Çalışanlarımızın en değerli varlığımız olduğu bilinciyle onlar için sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sunuyor; bunun için uygulanabilir yasal mevzuatlar, ulusal ve uluslararası standart ve düzenlemeler doğrultusunda gerekli tedbirleri alıyoruz.

Çimko çatısı altında bulunan çalışanlarımız, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve ziyaretçilerimizin katılımı ve iş sağlığı ve güvenliği standartlarına kesin uyumla tüm paydaşlarımızın sağlıklı ve güvende olmalarını teşvik ediyor, proaktif yaklaşım benimseyerek iş kazası ve meslek hastalıkları için önleyici çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Sıfır Kaza Felsefemiz

Daha güvenli ve daha verimli çalışma ortamı sunmamız nedeniyle daha mutlu çalışanlarla iş yapıyoruz.

Ziyaretçi ve alt yüklenici yazılımımız ile tüm paydaşlarımızın fabrikalarımıza girmeden önce fabrikalarımızdaki tehlike ve risklerden haberdar olmasını sağlıyoruz. Ayrıca bu yazılım sayesinde, acil durumlarda fabrikalarımızda kaç kişinin olduğunu anında görüntüleyebiliyoruz.

İş sağlığı ve güvenliğinde otorite sayılan denetim mekanizmaları tarafından ödüllendiriliyor ve takdir topluyoruz.

ÇİMKO’ya özel İSG yazılımımız ile İş sağlığı ve güvenliğindeki tüm uygulamalarımızı; iş öncesi risk analizlerini, işbaşı eğitimlerini, KKD taleplerini, saha ve davranış odaklı denetimleri, spesifik işler için alınan iş izinlerini, uygunsuzluk bildirimlerini dijital ortamda gerçekleştirip daha doğru ve daha hızlı bir yaklaşım sergiliyoruz. Ayrıca sıfır kağıt kullanımıyla gelecek kuşaklar için daha sürdürülebilir yaşamı destekliyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların neticesinde temel İSG KPI’larında her yıl düzenli iyileştirmeler elde ediyoruz.

Proses kameralarına yüklenen temel yapay zeka destekli yazılım sayesinde fabrikalarımızdaki İSG ihlallerini anında tespit edip müdahale ediyor ve aksiyonlar alıyoruz.

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS)tarafından düzenlenen İSG’ye Değer Katanlar Ödülleri’nde Narlı fabrikamız “Intenseye Temel Yapay Zeka Destekli İSG İhlalleri Takibi” projesi ile “Dijital Çözümler ile İSG'ye Değer Katanlar” kategorisinde birinci olurken, “İSG’ye Değer Katanlar Büyük Ödülü”nü de kazandı.

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS)tarafından düzenlenen İSG Bilgi Yarışmasında Adıyaman Fabrikamız birinci Bartın Fabrikamız ikinci oldu.

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Süreçleri

Kalite, Çevre, Enerji Yönetim Sistemleri ile uyumlu bir şekilde, 6331 Sayılı İSG Kanunu çerçevesinde ve ISO 45001 standardı gerekliliklerine uygun olarak yürütülmektedir.

İSG yönetim sistemi; eğitim, bilgilendirme, denetim, iyileştirme çalışmaları ile sürekli desteklenmektedir.

Ana amacımız olan üretimde enerji yoğunluğunun azaltılması için ÇİMKO, üretimin her aşamasında enerji verimliliği yüksek ekipman seçimi, süreç iyileştirme çalışmaları, kayıp ve kaçakların önlenmesi, fosil yakıt kullanımının azaltılması gibi uygulamalara yönelmiştir. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgelendirme çalışmaları 2012 yılında tamamlanmıştır.2015 yılında başlayan Mineralize Klinker Üretimi ile klinker üretimi sırasında harcanan yakıt miktarını azaltarak enerji tüketiminin düşürülmesi ve ürün kalitesinin artırılması sürdürülebilir olarak sağlanmıştır.

Narlı Fabrikamız ve Osmaniye ile Adıyaman’da bulunan Altınşehir Hazır Beton Tesislerimiz; Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (Concrete Sustainability Council - CSC) tarafından değerlendirilen “Kaynakların Sorumlu Kullanımı” konusunda belgelendirilmiştir.